Lactaattesten

Lactaattesten wielrennen en lopen – Lactate Test cycling and running

For English please scroll down

Om de conditionele toestand van de atleet te bepalen gaan atleten zich testen, elke atleet die het nauw neemt met een verantwoorde trainingsopbouw en rendement wil halen uit zijn trainingen bouwt deze tests  in in zijn planning. Zowel voor de trainingsopbouw in het wielrennen als voor het lopen zijn wij reeds jaren gespecialiseerd in testafname en interpretatie. Een lactaattestafname is echter maar zo goed als de interpretatie ervan. Hier speelt ervaring en wetenschappelijke kennis een voorname rol in. Professionele testafname is onontbeerlijk in professionele trainingsbegeleiding. Hierbij is de interpretatie cruciaal.
Een fout geïnterpreteerde test is niks waard.

De afgelopen 15 jaar  stonden wij aan de wieg van de carrière van diverse professionele wielrenners en triatleten, de ervaring in testinterpretatie en optimalisatie nadien is een van de sleutels tot succes.

Jesse Van Nieuwenhuyse begon 15 jaar geleden met de afname en interpretatie van deze testen waarna hij als trainingsdeskundige atleten naar de top ging begeleiden via specifieke begeleiding wielrennen of triathlon .  Van hieruit werd de eerste duatleet die hij begeleidde 8e op het WK bij de profs, de eerste wielrenner die bij ons begeleid werd…werd profrenner. De fysiologise van de atleet zegt heel veel, zoniet alles. Zowel op vlak van getraindheid voor een specifieke discipline als op vlak van talentbepaling en sturing naar de specifieke disciplines binnen een sporttak.  Naast de individuele atleten is Jessevnsportscoaching ook verantwoordelijk voor de testing van enkele teams;

sam test 2

Wanneer laat u zich testen:

  • Bij aanvang van een trainingscyclus
  • Net voor de de specifieke wedstrijdvoorbereiding
  • Voor elk competitieseizoen
  • Voor de specifieke fase richting kampioenschappen – hoofddoelen

Een lactaattest is sportspecifiek, een lactaattest lopen ga je niet gebruiken voor het fietsen. Sportspecifiek testen is de boodschap!

U kan contact opnemen voor lactaattesten te Kortenberg (Leuven-Brussel-Antwerpen-Hasselt) of Aalter (West-en Oost-Vlaanderen) om een inkijk te krijgen in uw lactaatprofiel.

*Foreign athletes come to Kortenberg, unless on demand for the northern French athletes this can happen in Aalter.

Professional cyclists, triathletes and teams .are tested in the practice by Jessevnsportscoaching .

To determine an athlete’s physical shape, athletes get tested. Every athlete taking things serious and willing to train smart, should plan tests into his macrocycle! A test evaluation is only as good as the interpretation!

It was 15years ago Jesse Van Nieuwenhuyse involved himself professionally in testing athletes, in a few years he was able to evaluate tests on professional and amateurlevel. The first duathlete he tested, he coached towards an 8th place on the pro world champs! The first cyclist he tested became a professional cyclist. Was it a coincidence? It never is, it’s hard work pushing a coach and athlete to the limits!

When should you do a test?

  • As a beginner athlete
  • At the start of you preparation
  • Before the season
  • Towards championships/maingoals

A lactate test is very specific, you should do a test for each specific sport you are involved to!

Contact us on the contact page

Jan Meysmans 3*AG world champion duathlon Long distance suffering on the test

Sam Gydé: 4*AG winner in Kona, Hawaii getting tested

4 gedachtes over “Lactaattesten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s